Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z serkiem topionym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zupa jarzynowa z serkiem topionym - pyszna i domowa zupa, którą możecie podać z chipsem z boczku lub grzankami. Rewelacyjnie syci i rozgrzewa! 

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe
6-7 cm
marchew
2 sztuki
pietruszka
1 sztuka
biała część pora
1 sztuka
seler korzeniowy
1 ćwiartka
ziemniak
2 sztuki
zielona fasolka szparagowa
1 szklanka
serek topiony
100 gramów

Do smaku:

Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
3-4 sztuki
Sklep Prymat
pieprz
4-5 sztuki
Sklep Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
1-2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z serkiem topionym

1. Żeberka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawę Kucharek, ziarna pieprzu. Całość gotować, aż mięso będzie prawie miękkie.

2. W tym czasie obrać wszystkie warzywa i pokroić je na mniejsze kawałki. Wrzucić do wywaru. Gotować do miękkości.

3. Wyjąć mięso.

4. Serek topiony pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka z zupą. Całość zmiksować na gładki krem.

5. Cieniutki plasterki bekonu (lub boczku) upiec w piekarniku do chrupkości. Podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak