Zupa jarzynowa z serkiem topionym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa jarzynowa z serkiem topionym - pyszna i domowa zupa, którą możecie podać z chipsem z boczku lub grzankami. Rewelacyjnie syci i rozgrzewa! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • żeberka wieprzowe

    6-7 cm
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • biała część pora

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 ćwiartka
  • ziemniak

    2 sztuki
  • zielona fasolka szparagowa

    1 szklanka
  • serek topiony

    100 gramów

Do smaku:

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3-4 sztuki
  • pieprz

    4-5 sztuki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1-2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Żeberka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawę Kucharek, ziarna pieprzu. Całość gotować, aż mięso będzie prawie miękkie.

2. W tym czasie obrać wszystkie warzywa i pokroić je na mniejsze kawałki. Wrzucić do wywaru. Gotować do miękkości.

3. Wyjąć mięso.

4. Serek topiony pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka z zupą. Całość zmiksować na gładki krem.

5. Cieniutki plasterki bekonu (lub boczku) upiec w piekarniku do chrupkości. Podawać z zupą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat