Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
żeberka wieprzowe
6-7 cm -
marchew
2 sztuki -
pietruszka
1 sztuka -
biała część pora
1 sztuka -
seler korzeniowy
1 ćwiartka -
ziemniak
2 sztuki -
zielona fasolka szparagowa
1 szklanka -
serek topiony
100 gramów
Do smaku:
-
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
ziele angielskie
3-4 sztuki -
pieprz
4-5 sztuki -
przyprawa do potraw Kucharek
1-2 łyżeczki -
sól
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Zupa jarzynowa z serkiem topionym
1. Żeberka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawę Kucharek, ziarna pieprzu. Całość gotować, aż mięso będzie prawie miękkie.
2. W tym czasie obrać wszystkie warzywa i pokroić je na mniejsze kawałki. Wrzucić do wywaru. Gotować do miękkości.
3. Wyjąć mięso.
4. Serek topiony pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka z zupą. Całość zmiksować na gładki krem.
5. Cieniutki plasterki bekonu (lub boczku) upiec w piekarniku do chrupkości. Podawać z zupą.
Komentarze (0)