Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z kuskusem po marokańsku
Następnie obieramy marchew i kroimy ja na średniej wielkości kawałeczki, cukinię kroimy w kostkę i wszystko wrzucamy do garnka włącznie z cieciorką. Dalej dusimy na małym ogniu.
W tym czasie obieramy 8 cebul i siekamy , ale nie za cienko. W rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulkę Smażymy ja tak przez około 7 minut, podlewamy wodą, dodajemy kostkę warzywną i rodzynki. Dodajemy również cukier i cynamon. Wszystkie składniki mieszamy co 5 minut. Cebulkę dusimy aż będzie miękka i zbrązowieje.
Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiarteczki.
Gdy kurczak i cebula są już prawie gotowe przyrządzamy kuskus. Na jedną szklankę kuskusu potrzebujemy ok. 1 i 1/4 szklanki gorącego bulionu z dodatkiem kurkumy i oleju.
Do wielkiej misy przekładamy gotowy kuskus. W środek wykładamy kurczaka wraz z sosem, dookoła kurczaka robimy wianuszek z cebulki. Na koniec dekorujemy jajkami, które poprawiają walory smakowe potrawy.