Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe
Ubić pianę z białek z dodatkiem cukru pudru, soli i octu.
Sztywną pianę wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi.
piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 40 minut
mąka | 250 g |
mielone migdały | 300 g |
cukier | 100 g |
masło | 200 g |
jajko | 3 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
płatki migdałowe | |
sól | 1 sztypta |
ocet winny | 1/2 łyżeczki |
cukier puder | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: