kurki w śmietanie

kurki w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kurki dokładnie myjemy , cebulę drobno kroimy i szklimy na tłuszczu. Dodajemy kurki , posypujemy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości,możemy dodać odrobinę wody. W szklance wymieszamy mąkę ze śmietaną i dodajemy do kurek, powstaje pyszny sosik, przed podaniem każda porcję posypujemy natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

14.08.2014 16:55
smaczne jedzonko

aisoglam

23.12.2012 16:31
Bardzo lubię kurki. Fajna potrawa :)

bernadetta2

15.05.2012 21:25
ciekawe

TyTaN

01.04.2012 18:29
z kurkami smaczne

bami

02.01.2012 10:12
Zamiast \"kabaczek\" powinny być chyba \"kurki\" :) Smaczne danie swoją droga.

pacpaw

15.08.2011 20:59
też ostatnio nazbierałem kurki - starczyło na 3 dania :o)

pawel6

15.08.2011 10:03
bardzo lubię grzyby w śmietanie:)

halina17

14.08.2011 18:55
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat