Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zasmażka biała

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 3 dag
mąka 3 dag
wywar gorący 0.5 l
wywar zimny 0.5 l

Przepis i sposób przygotowania na: zasmażka biała

Rozgrzej tłuszcz i dodaj mąkę.Szybko zasmaż nie rumieniac i odstaw.Dolewaj powoli zimy płyn cały czas mieszajac,aż powstanie jednolita masa bez grudek.Zagotuj,rozrzedź gorącym wywarem.Zasmażkę można dodawać do niektórych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak