Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka faszerowane kaszanką
1) przygotować wszystkie potrzebne produkty
2) usiekać drobno cebulę
3) usmażyć cebulę na oliwie na złoto
4) kaszankę obrać ze skórki i pokroić
5) włożyć kaszankę na patelnie na której jest podsmażona cebula i podsmażyć
6) doprawić kaszankę z cebulką mielonym pieprzem i majerankiem
7) z jabłek ściąć wierzchy
8) wydrążyć jabłka , nakłuć je by w trakcie pieczenia nie popękały
9) napełnić wydrążone jabłka usmażoną kaszanką z cebulką
10) posypać jabłka napełnione kaszanką po wierzchu tartym serem
11) ułożyć jabłka w formie do zapiekanek lub na blaszce i piec ok. 30 minut w temperaturze 180°C tak by jabłka były upieczone , a ser się roztopił
12) Podawać na gorąco