Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z truskawkami i rabarbarem
Piana: białka ubić na sztywno z cukrem i wylac na owoce. Składniki na posypke zagnieść razem i pokruszyc na ciasto. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach.
jajko | 6 |
cukier | 1 szklanka |
mąka | 2,5 szklanki |
olej | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Piana: | |
białko | 3 |
cukier | 4 łyzki |
POSYPKA | |
margaryna | 100 g |
żółtko jajek | 3 sztuki |
mąka | 1 szklanka |
cukier puder | 2 łyżki |
rabarbar | |
truskawki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: