Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cHIŃSKA ZUPA RYBNA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 50 dag
marchewka 1 szt
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
natka pietruszki
mąka 1 łyżka
wywar warzywny 1 litr
olej do smażenia 2 łyżki
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cHIŃSKA ZUPA RYBNA

Filety rybne -najlepiej dorsz lub mintaj-pokroić,oprószyć solą i pieprzem ,skropić sokiem z cytryny,odstawić na pół godziny.Umyte warzywa oczyścić ,pokroić w słupki.Na patelni rozgrzać olej ,posypać rybę mąką i krótko przysmażyć Zdjąć z patelni i na tym samym oleju przesmazyć rozdrobnione warzywa.Potem rybę i warzywa przełożyć do garnka ,zalać wywarem,gotować 15 min.Doprawić do smaku ,posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak