Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy zawijane z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
cebula 2 szt
olej 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy zawijane z ryby

Ze sprawionej i opłukanej ryby przygotować filety, podzielić na porcje. Jedną cebulę
obrać, pokroić w plastry i obłożyć nią rybę. Pozostawić na ok. 30 min. Pozostałą obrana
i opłukaną cebulę pokroić w kostkę, udusić w oleju, wystudzić, dodając jajo. bułkę
tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem posmarować
porcje ryby, zwinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć w płaskim rondlu. Skropić zrazy reszta oleju, dodać cebulę zdjętą z filetów i posiekaną, podlać wodą. Dusić do miękkości na
słabym ogniu pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak