zupa z leśnych grzybów

zupa z leśnych grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • ziemniaki młode

    4-5
  • śmietana

    150 ml
  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • sól i pieprz do smaku

  • Bulion grzybowy

    1/2 szklanki
  • grzyby leśne

    50 dowolne
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grzyby pokroić na mniejsze kawałki podobnie cebulę. W garnku stopić masło i włożyć cebulę oraz grzyby. Smażyć ok. 5 minut a nawet krócej. Zalać bulionem i dusić ok. 5 minut. następnie dodać włoszczyznę. Po paru minutach dodać ok. litra wody. Dodać ziele, liście laurowe oraz przyprawić do smaku. zupę gotować ok. 20 minut. po 5 minutach do zagotowani dodać ziemniaczki. Śmietanę połączyć z mąką oraz kilkoma łyżkami wywaru. Wlać do zupy i ponownie zagotować. Już na talerzu posypać natka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasienka23

08.03.2012 12:25
pyszna taka zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat