Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń pieczony w papryce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duży okoń
zielona papryka 1 strąk
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
olej
sok z cytryny 3 łyżki
czarne oliwki kilka sztuk
cytryna 1 plasterek
koperek
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń pieczony w papryce

Rybę umyć, wyfiletować, pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki osączyć z zalewy. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w paski cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w krążki, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać wszystkie warzywa. Trzy łyżki oleju wymieszać z soldem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu, skropić warzywa. Folię aluminiową wysmarować olejem, ułożyć warzywa i rybę, szczelnie zawinąć. Piec około 35 minut w temp. 180°c. Gotowe danie udekorować plasterkami cytryny i koprem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak