.Zupa z krewetkami koktajlowymi

.Zupa z krewetkami koktajlowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1,5 l rosolu warzywnego a najlepiej chińskiego

  • opakowanie krewetek koktajlowych

  • pare mini kolb kukurydzy ze słoiczka

  • kapusta pekińska

  • kilka pieczarek

  • olej sezamowy

  • łyzeczka sosu ostrygowego

  • sos sojowy

  • łyzeczka sosu chili

  • imbir mielony

  • ząbek czosnku

  • pieprz kolorowy ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowy bulion doprawiłam olejem sezamowymi sosem sojowym. Krewetki ugotowałam, odcedzone polałam olejem sezamowym i sosem sojowym. Do rozgrzanego woka wlałam łyżeke oleju sezamowego wrzuciłam kilka mini kolb kukurydzy przeciętych wdłuż na pół, pieczarki pocięte w grubą kostke, smażyłam 2 minuty na koniec dałam ząbek czosnku pokrojony to razem jeszcze minute smażyło sie. Gotowe przerzuciłam do bulionu. Dodałam pokrojona w paski kapuste pekińską. Doprawilam ponownie sosem sojowym, olejem sezamowym, pieprzem, imbirem, sosem chili oraz sosem ostrygowym. Na sam koniec do gotującej się zupy dodałam ugotowane i przyprawione krewetki. Posypałam natka susozna i czosnkiem niedzwiedzim (niestety nie miałam dymki a byłaby tu bardziej na miejscu). Zupa była sezamowo-lekko pikantna.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

04.12.2010 13:21
Jestem smakoszem takich zupek;p

eli_555

30.11.2010 22:52
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat