Fasolki w boczku

Fasolki w boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona fasolka szparagowa

    200 gram
  • żółta fasolka szparagowa

    200 gram
  • olej

    2 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ser z błękitną pleśnią

    100 gram
  • czosnek

    1 ząbek
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • wędzony boczek

    150 (w cienkich plastrach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ponieważ jest to młoda fasolka, wystarczy 10-12 minut). Fasolkę przelej zimną wodą, osącz na sicie. Ser rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Dokładnie wymieszaj, przed podaniem przechowuj w lodówce. Podziel fasolki na pęczki (5-6 fasolek). Owijaj plasterkiem boczku, zepnij wykałaczką, krótko obsmaż (aż boczek się zrumieni) na rozgrzanym oleju, podawaj z serowym dipem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tomek13

04.07.2011 19:56
super

RenataZ-et

07.05.2011 23:25
fajny pomysł

Magda60

16.04.2011 16:30
dobre

marzencia2007

01.02.2011 18:28
no no nigdy nie jadlam czegoś takiego super

traktorek

17.11.2010 15:30
musi wyglądać super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat