Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z włoską nutką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litry
Pomidory z puszki pelati 2 puszki
ząbki czosnku 2-3
śmieta gęsta 1 małe opakowanie
mała marchewka starta
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z włoską nutką

Do garnka wlewamy esencjonalny bulion drobiowy i podgrzewamy na niedużym ogniu. W tym czasie siekamy czosnek i bazylię, odkładamy na bok. Pomidory wyjmujemy z puszki i przecieramy. Ścieramy marchewkę na dużych oczkach tarki. Do gorącego bulionu dodajemy czosnek wraz z pomidorami i tartą marchewką, zagotowujemy na małym ogniu. Kiedy marchewka będzie miękka dodajemy pieprz i sól do smaku oraz wsypujemy posiekaną bazylię, mieszamy. Podajemy z kleksem gęstej śmietany, udekorowaną listkiem bazylii, Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.04.2012 08:22
pyszna
anoosia 06.10.2011 12:08
uwielbiam pomidory... uwielbiam pomidorową
dorotka0000025 05.06.2011 10:51
świetne
Anna120 04.06.2011 21:59
miło mi :)
Tomasz17 04.06.2011 11:43
smaczne
jogobella231
jogobella231 03.06.2011 21:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak