Ogórkowa Niani :

Ogórkowa Niani :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szklanka przecieru ogórkowego ( takiego domowego )

  • 2 marchewki

  • pietruszki

  • 1/8 selera

  • pory

  • 25 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

  • łyżeczki mielonego pieprzu

  • ½ szklanki słodkiej śmietany

  • 2 łyżeczki mąki

  • 2 łyżki usiekanego koperku

  • 1 ½ litra wody

  • ziemniaki

    4 szt
  • bulion wołowy

    2 kostki
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i warzywa obrać . Ziemniaki pokroić w słupki , marchew w plasterki. Porę posiekać w pół talarki . Resztę utrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko włożyć do garnka i zalać wodą . Dodać kostki bulionowe .Doprowadzić do wrzenia. Mięso mielone wyrobić z sosem sojowy. Na wrzący wywar wrzucać kuleczki mięsa wielkości orzecha laskowego ( ma wyjść ok. 40-50 kulek ). Zupę gotować 45 minut. Wlać przecier ogórkowy .Rozrobić mąkę zimną z wodą i wlać do zupy . Zagotować. Dodać śmietanę . Wsypać koper . Doprawić pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara/zuza22_85

29.12.2011 23:24
pycha

Izabela28

02.10.2010 20:31
wyśmienita zupa:)

goofy9

26.09.2010 10:16
uwielbiam zupy ogorkowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat