Pieczona polędwica wołowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwica wołowa

    1 kg
  • masło

    3 łyżki

Marynata

  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do mięs Prymat

    20 g
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować składniki, mięso umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty połączyć, natrzeć nią polędwicę i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie mięso obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć masłem i piec minimum 20 minut w temperaturze 180°C w zależności od ulubionego stopnia wypieczenia polędwicy. Po upieczeniu mięso przełożyć na deskę, aby odpoczęło, a następnie pokroić w plastry i skropić powstałym podczas pieczenia sosem.

Doradca Smaku
Czas pieczenia można wydłużyć, ale należy go dostosować do stopnia wysmażenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 20.04.2016 20:50
Piękne mięso <3
cukiereczek 20.04.2016 17:31
Prosty przepis na smaczne mięsko
Maridka19 20.04.2016 17:28
Piękna prezentacja potrawy . A takie polędwiczki muszą być pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat