Przepis i sposób przygotowania na: Tort jagodowy
Krem:Z mleka,cukru i budyniu gotujemy gęsty krem.Miękki twaróg doprawiamy cukrem waniliowym i mieszamy go z jeszcze ciepłym kremem budyniowym.
Z piekarnika wyjmujemy podpieczony spód.Z pozostałego ciasta wałkujemy podłużny pas i wylepiamy nim boki formy.Wkładamy na ciasto połowę kremu twarogowego,a na nim rozkładamy połowę odsączonych mandarynek.Owoce przykrywamy pozostałym kremem i całość wstawiamy do piekarnika.Dopiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.Upieczone ciasto pozostawiamy w formie do schłodzenia.Następnie wyjmujemy i dekorujemy je jagodami i pozostałymi mandarynkami.Owoce smarujemy galaretką przygotowaną według instrukcji na opakowaniu.Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.Smacznego!