makaron penne z sosem neapolitańskim z oregano i tymiankiem

makaron penne z sosem neapolitańskim z oregano i tymiankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    200 g
  • sos do makaronu neapolitański

    1 op.
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • kiełbasa śląska

    1 szt.
  • oliwa

    1 łyżka
  • bazylia świeża

    2 listki
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron ugotować z 2 łyżeczkami soli. W między czasie zrobić sos: kiełbasę pokroić w drobną kostkę i usmażyc na 1 łyżce oleju. 1 opakowanie sosu do makaronu- Neapolitański z oregano i tymiankiem wymieszać z 300 ml zimnej wody, wlać do kiełbasy i dusić 5 minut. Gotowym sosem polać makaron, ozdobić świeżymi listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta_P-S

15.05.2011 20:14
zapraszam

bejciu24

15.05.2011 20:10
poproszę porcję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat