Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane śledzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dkg
miękisz z bułki kajzerki
śmietanka 12-procentowa 5 łyżek
cebula 1 szt
sól
pieprz
olej
natka pietruszki 2 łyżki
śledzie 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane śledzie

Śledzie oczyszczamy płuczemy zachowując ikrę i mlecze.Cebulę drobno siekamy sparzamy wrzątkiem i przelewamy zimną wodą.Miękisz z bułki zalewamy śmietaną.Natkę mieszamy z masłem.Starannie mieszamy ikrę mlecze posiekaną cebulę bułkę i natkę z masłem,nadzienie przyprawiamy do smaku.Przygotowanym nadzieniem faszerujemy śledzie,smarujemy je olejem lub oliwą.Każdą rybę oddzielnie zawijamy w papier do pieczenia układamy na blasze wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 07.12.2011 08:53
Rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak