pizze

pizze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2-3 szklanki
  • drożdże

    30 g
  • sól

    szczypta soli
  • sos pomidorowy

    do posmarowania
  • pieczarki

    0,5 kg
  • ser ementaler

    100-250 g
  • woda

    1 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

drozdze rozrabiamy i odstawiamy do wyrosniecia,po czym laczymy z maka,sola i ciepla woda.Rekami maczanymi w oleju zagniatamy ciasto.Odstawiamy do wyrosniecia.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.Podsmazamy na patelni,lekko solimy.
Ciasto dzielimy na rowne porcje,walkujemy nadajac pozadany ksztalt,podluzny lub okragly.Nakladamy sos pomidorowy,pieczarki i posypujemy serem.Wkladamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy ok.15-20 minut w temperaturze 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

11.04.2011 08:36
takie ala zapieknaki:) świetne:)

Goya

16.12.2010 23:17
dawno nie jadłam pizzy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat