Boczek

Boczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2
  • jajka

    4
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyżki
  • pieprz

  • natka pietruszkli

  • boczek

    1 mielony bez skóry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek zmielony zmieszać ze wszystkimi składnikami. Pieprzu dość sporo, natki wedle uznania, ale też im więcej tym bardziej aromatyczny będzie boczek. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko zapakować w rajstopę. Upchnąć jak najściślej i zawiązać supeł. Parzyć 1 1/2 godz. co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Po spażeniu wyjąć na talerz i obciążyć deseczką i słoikiem z wodą, aby nadmiar wody i tłuszczu wypłynął. Jak przestygnie odjąć rajstopę. Nie może za długo leżeć w rajstopie, bo nie będzie się chciała odkleić od boczku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

20.09.2011 18:14
super

aacaac

26.07.2011 08:54
lubię

marcia71

24.03.2011 20:48
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat