Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papateca

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
boczek wędzony 15 dkg
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papateca

Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostke.Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę oraz plastry boczku kroimy w kwadraty.Na gorący olej wrzucamy ziemniaki i smażymy je aż będą półmiękkie wyjmujemy i osączamy,a gdy ostygną mieszamy z pozostałymi składnikami.Smażymy partiami mieszankę warzyw z boczkiem na gorącym oleju aż boczek się zrumieni a warzywa zmiękną.Podajemy gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.07.2011 12:33
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak