Na ciepło: Quesadillas z pieczoną piersią z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • kurki

    200 g
  • cebula

    1/2 szt
  • kolendra

    1 pęczek
  • sól czosnkowa Prymat

    do smaku
  • pieprz ziołowy XXL

    do smaku
  • sosy

  • Party Dip Meksykański

  • Party Dip Serowy

  • jogurt naturalny

    6 łyżek
  • majonez

    10 łyżek
  • ketchup

    5 łyżek
  • cheddar

    100 g
  • guacamole

    4 łyżki
  • tortilla

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zamarynowane w przyprawie do kurczaka piersi z kurczaka piec 20 minut, wystudzić i pokroić w plastry.
Oczyszczone i umyte kurki wraz z cebulą podsmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem ziołowym, dodać posiekaną kolendrę i wystudzić.
Na patelni skropionej oliwą z oliwek ułożyć posmarowany guacamole placek pszenny, na nim umieścić plastry pieczonego kurczaka i kurki, a następnie posypać tartym serem cheddar. Całość przykryć drugim plackiem i smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki i podawać z sosami Party Dip Czosnkowy, Party Dip Meksykański, Party Dip Serowy, przygotowanymi zgodnie z opisem na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 21.03.2018 15:50
Musi być pyszne. I jeszcze te dipy! Chętnie bym zjadła z dipem serowym. :)
Bożena Matuszczyk 26.03.2017 15:07
Pyszności kuszące smakiem jak i wyglądem;)
MonikaW 01.02.2017 14:42
Same pyszności
IZABELA29 31.12.2016 18:09
Super przekaska
msmariusz 17.02.2016 13:41
ładnie nawet to wygląda
UrszulaS 07.02.2016 15:50
zjadłabym :P
dollce 29.01.2016 16:01
Rewelacja :)
strzelec02 21.08.2015 16:59
Smakowitości.
agaK. 10.07.2015 00:26
Uwielbiam tortillę z różnymi nadzieniami.
mysza620 29.06.2015 22:14
FWygląda super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat