kluski twarogowe

kluski twarogowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    60 dag
  • skórka z 1 cytryny

  • masło

    1/3 kostki
  • cukier puder

    4 łyżki
  • jajka

    2
  • żółtka

    2
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

5 łyżek masła utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajka, twaróg, 2 żółtka oraz skórkę. Wsypać szczyptę soli oraz cukier waniliowy. Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić na godzinkę. Z przygotowanego ciasta uformować małe kluseczki. Gotować je ok. 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

15.02.2014 23:09
idealne te kluski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat