surówka z czerwonej kapusty

surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pół główki kapusty

  • pomarańcza

    2
  • jabłka

    2
  • sól i pieprz do smaku

  • sok cytrynowy

    4 łyżki
  • olej

    1/3 szklanki
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować. W garnku zagotować wodę z dodatkiem 2 łyżek soku z cytyny. Na wrzątek wrzucić kapustę. Gotować ok. 2 minut. kapustę przecedzić i włożyć do salaterki. Dodać podzielone na części pomarańcze, jabłka i cebulę. Miód wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny oraz olejem. Doprawić do smaku i tak przygotowanym sosem zalać kapustę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat