smażony camembert z truskawkami

smażony camembert z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    2 sztuki
  • truskawki świeże

    200 g
  • cukier

    2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżeczka
  • mięta liście

  • mąka

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. truskawki kroimy wzdłuż na pół, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem,
2. dodajemy cukier i ocet balsamiczny,
3. smażymy kilka minut, dodajemy posiekane listki mięty,
4. camembert kroimy wzdłuż na pół, obtaczamy w rozmąconym jajku i mącę, smażymy chwilę z obu stron,
5. na talerz wykładamy truskawki z powstałym sosem, układamy na nich camembert i polewamy łyżeczką sosu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

04.04.2012 18:02
Apetycznie wygląda

Agata B

02.03.2012 14:12
pyszności:)))

caffee_tea

26.02.2012 11:42
Apetycznie wygląda...

eli_555

12.09.2011 23:30
pycha

Izabela/bella81

14.04.2011 08:09
ładnie wygląda

annamariakowalczyk3

14.10.2010 17:05
pysznie....

Monika179

03.09.2010 20:12
pewnie bd dore

banditka

30.08.2010 10:27
ja z żurawiną robię taki ser lub z powidłami brzoskwiniowymi, ale to tez jest ciekawa idea ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat