Zupa majerankowa

Zupa majerankowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    1 sztuka
  • ziemniaków

    4 sztuki
  • marchewki

    2 średnie
  • por

    1 średniej wielkości
  • sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek., majeranek

    do smaku
  • masła

    1 łyżka
  • mąki

    1 kopiasta łyżka
  • pietruszki

    1 korzeń
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować udko w 2 litrach wody, wyjąć, ostudzić i rozdrobnić. Do wywaru mięsnego wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i chwilę pogotować. Dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać majeranek, pokrojony por i rozdrobnione mięso. Gotować do miękkości ziemniaków. Na patelni przesmażyć mąkę na maśle i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem albo vegetą.

Do zupy można użyć innego mięsa. Ja zamiast udka użyłam wieprzowiny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat