Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z KALAREPY
Tłuszcz rozpuścić na patelni, rozprowadzić w nim mąkę, zasmażyć, dodać do zupy i zagotować. Następnie do zupy wrzucić posiekany koperek i doprawić zupę solą, pieprzem oraz cukrem. SMACZNEGO !!!
kalarepa | 1/2 kg. |
ziemniaki | 30 dag. |
tłuszcz | 3 dag. |
mąka | 3 dag. |
koperek | - - |
sól | - do smaku |
cukier | - do smaku |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | - do smaku |
wywar z kurczaka | 2 (i warzyw) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: