Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa grzybowo-ziemniaczana

5.0
(18)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jesienią zupy smakują najlepiej! Zwłaszcza jeśli dodacie do nich swoje ulubione dodatki, np. świeżo zebrane grzyby. Przygotujcie zupę grzybowo-ziemniaczaną, która zaskoczy Was niepowtarzalnym aromatem i smakiem.

Składniki:

Zupa:

cebule
2 sztuki
ziemniaki
4 sztuki
marchewki
2 sztuki
smalec
2 łyżki
grzyby
250 g
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Kminek cały Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
kasza manna
4 łyżki
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowo-ziemniaczana

1. Pokrój cebulę na drobniejsze kawałki. Obierz ziemniaki i pokrój w półtalarki. Marchewki obierz i pokrój w drobną kostkę, a grzyby w plasterki.

2. W garnku rozpuść smalec i zeszklij cebulę na złoty kolor. Dodaj marchewki i grzyby, a po 5 minutach ziemniaki. Dopraw solą, pieprzem, kminkiem i czosnkiem.

3. Wlej wodę tak, aby zakryła wszystkie składniki. Jeśli masz bulion warzywny, możesz go użyć zamiast wody.

4. Posyp kaszą manną, aby zagęścić zupę. Gotuj, aż ziemniaki zmiękną.

Dopraw majerankiem i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak