Szpinak po indonezyjsku (Chah Kang Kung)

Szpinak po indonezyjsku (Chah Kang Kung)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    500 g
  • pierś z kurczaka

    200 g
  • jaja na twardo

    4 szt.
  • papryczka chili

    2 szt.
  • czosnek

    4 ząbki
  • por

    . kawałek 5 cm
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak dokładnie umyć, usunąć twarde ogonki liści. Osuszyć.
W woku rozgrzać olej, wrzucić zmiażdzony czosnek oraz pokrojony w słupki wielkości zapałek imbir i smażyć minutę. Dodać pokrojone w cienkie paski mięso z kurczaka i smażyć ciągle mieszając do zrumienienia. Następnie wrzucić szpinak i dusić do momentu aż liście stracą jędrność. Dodać sos ostrygowy, pokrojone w paski papryczki chilli, sos ostrygowy oraz cukier. Dusić pod przykryciem kolejne 2 minuty. Na koniec dodać ropzrowadzoną kilkoma łyżeczkami wody mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Dodać pokrojone na ćwiartki jaja na twardo. Dusić pod przykryciem ok. 3 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

04.08.2011 09:38
pycha

bami

17.04.2011 21:59
no proszę proszę - wydaje się być smaczne :)

Zośka1

03.07.2010 10:41
skąd te nazwy bierzesz

Zośka1

03.07.2010 10:41
skąd te nazwy bierzesz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat