pierś zapiekana z pesto i pomidorkami

pierś zapiekana z pesto i pomidorkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 piersi

  • mozarella

  • kisciowe pomidorki

  • suszone pomidory

  • cytryna

  • sól

  • pieprz biały

  • tymianek

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Etapy przygotowania
W piersiach zrobiłam kieszonki do kazdej włozyłam po plastrze mozzarelii i łyzce pesto.
obsypałam sola i pieprzem. Forme polałam oliwa z oliwek, ulozyłam piersi, osmarowałam kazda pesto, posypałam natka, tymiankiem skropiłam sokiem z cytryny, obłozyłam pomidorkami kisciowymi oraz kilkoma suszonymi, cwiarkami cytryny i jeszcze raz polałam oliwa z oliwek. I do piekarnika na 190 st. na 40 minut. Na 10 minut przed końcem zmieniłam na gorna grzałke zeby sie przyrumienilo i wszystko przykryłam plasterkami mozzarelli ktora sie pieknie stopila. Obiad był gotowy rodzinka zdziwiona. Podałam z pieczonymi ziemniaki oraz sałatka. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat