Pieczarki w sosie

Pieczarki w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • woda

    3/4 litra
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • smietana 18%

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzybki umyć i pokroić na listeczki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojone grzyby i cebulę. Smażyć ok 15 min. Dodać sól, pieprz, vegetę, paprykę czerwoną i chili( wszystko do smaku). Następnie pieczarki zalać wodą i zagotować. Po ok 5 min dodać maggi i sos sojowy. Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie w 1/4 szklanki wody rozmącić mąkę. Kiedy pieczarki są już gotowe wlać rozmąconą mąkę i ponownie zagotować. Na sam koniec dodać śmietankę i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat