Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki grube 20 sztuk
szynka 20 dkg
szczpiorek 1 pęczek
masło 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
chrzan tarty 2 łyżki
sok z pomarańczy 2 łyżki
konfitura żurawinowa 6 łyżek
wino czerwone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki po włosku

Z dżemu z żurawin lub borówek, musztardy miodowej, soku z pomarańczy, czerwonego wina i tartego chrzanu, zrobić sos. Następnie masło utrzeć na puch z 2 łyżkami soku z cytryny, posmarować paluszki i je obwijać szynką, zawiązać szczypiorkiem i maczać w sosie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak