Wielkanoc: Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

Wielkanoc: Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    400 g
  • jajko

    4 szt.
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 szt.
  • kawior

    4 łyżeczki
  • pieczywo tostowe

    4 kromki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wielkanoc: Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

Chrzan połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny. Łososia pokroić w cienkie paski i ułożyć na nim ugotowane i przekrojone na pół jajko. Na jednej połówce jajka ułożyć puszysty chrzan, a na drugiej łyżeczkę czarnego kawioru. Podawać ze zrumienionymi tostami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

iskierka.ag 04.04.2015 14:24
Na pewno smaczne:)
usmiech 27.03.2015 07:11
musi być dobre
Klausia 23.04.2014 22:02
jajka z chrzanem jeszcze nie jadłam :D
jasiek 16.04.2014 17:31
super na śniadanko
krystyna330 11.04.2014 10:57
ciekawy przepis
Paolcia 11.04.2014 09:38
można spróbować na święta :)
Magula 11.04.2014 08:34
Ciekawe połączenie
Noruas 10.04.2014 22:51
wspaniale podane!
Monika-twin 10.04.2014 19:46
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat