Wielkanoc: Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

Wielkanoc: Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    400 g
  • jajka

    4 szt.
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 szt.
  • kawior

    4 łyżeczki
  • pieczywo tostowe

    4 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Chrzan połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny. Łososia pokroić w cienkie paski i ułożyć na nim ugotowane i przekrojone na pół jajko. Na jednej połówce jajka ułożyć puszysty chrzan, a na drugiej łyżeczkę czarnego kawioru. Podawać ze zrumienionymi tostami.

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iskierka.ag

04.04.2015 14:24
Na pewno smaczne:)

usmiech

27.03.2015 07:11
musi być dobre

Klausia

23.04.2014 22:02
jajka z chrzanem jeszcze nie jadłam :D

jasiek

16.04.2014 17:31
super na śniadanko

krystyna330

11.04.2014 10:57
ciekawy przepis

Paolcia

11.04.2014 09:38
można spróbować na święta :)

Magula

11.04.2014 08:34
Ciekawe połączenie

Noruas

10.04.2014 22:51
wspaniale podane!

Monika-twin

10.04.2014 19:46
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat