Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 400 g
jajko 4 szt.
chrzan tarty 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt.
kawior 4 łyżeczki
pieczywo tostowe 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

Chrzan połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny. Łososia pokroić w cienkie paski i ułożyć na nim ugotowane i przekrojone na pół jajko. Na jednej połówce jajka ułożyć puszysty chrzan, a na drugiej łyżeczkę czarnego kawioru. Podawać ze zrumienionymi tostami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 04.04.2015 14:24
Na pewno smaczne:)
usmiech 27.03.2015 07:11
musi być dobre
Klausia 23.04.2014 22:02
jajka z chrzanem jeszcze nie jadłam :D
jasiek 16.04.2014 17:31
super na śniadanko
krystyna330 11.04.2014 10:57
ciekawy przepis
Paolcia 11.04.2014 09:38
można spróbować na święta :)
Magula 11.04.2014 08:34
Ciekawe połączenie
Noruas 10.04.2014 22:51
wspaniale podane!
Monika-twin 10.04.2014 19:46
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak