Cukiniowe placuszki z fetą

Cukiniowe placuszki z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 łyżki
  • jajko

  • olej

  • sól, pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.
- Masę starannie mieszamy z fetą, oregano, papryką, jajkiem, mąką oraz solą i pieprzem.
- Na rozgrzanym oleju kształtujemy małe placuszki i smażymy na złotobrązowo.
Osączamy z tłuszczu układając placuszki na papierowym ręczniku. Podajemy z pokruszona fetą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

10.06.2012 13:27
fajny przepis

maryśka

19.06.2011 10:25
super

ewelina/bunia

15.03.2011 12:30
pycha

kakiaa

09.01.2011 14:35
Uwielbiam cukinię każdej postaci:)

agnieszka189

06.12.2010 11:19
pycha

Aleksandra45

22.11.2010 09:48
musze wyprobować

iwona332

02.11.2010 00:13
super

etka

09.09.2010 16:12
z fetą nie próbowałam, dobre połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat