Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grecka przekąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 sztuki
tymianek 4 gałązki
rozmaryn 1 gałązka
bazylia parę gałązek
oliwa
feta 45 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Grecka przekąska

Ser pokroić w grube plastry. Pomidory umyć, osuszyć, usunąć szypułki wraz z twardą częścią, pokroić w plastry. Zioła opłukać, posiekać. Parę gałązek bazylii odłożyć do dekoracji. Kwadraty folii aluminiowej posmarować oliwą, układać na nich na przemian plastry sera i pomidorów. Posypać pieprzem i ziołami, skropić oliwą (możemy ją wymieszać z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku). Brzegi folii zawinąć. Pakieciki układać na rozgrzanym grillu i piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 29.12.2013 21:39
bardzo dobra
Motorek 20.11.2011 12:14
fajna
Anna138 10.05.2011 18:59
super
zeppos 28.09.2010 18:55
napewno smaczne
RenataZ-et 27.07.2010 20:07
Rewelacyjny przepis-polecam :)
lucyna15
lucyna15 27.07.2010 16:00
lubie to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak