Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik z listkiem laurowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 80 dkg
śliwki suszone 100 gram
olej
Kolendra cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik z listkiem laurowym

Schab umyć, rozciąć kieszonkę w środku i ponadziewać śliwkami suszonymi, mogą być też figi. Natrzeć dokładnie solą i pieprzem czarnym. Przygotować marynatę z 3 łyżek oleju, tymianku kolendry, chilli i wrzucić kilka listków laurowych. Następnie polać marynatą schab i włożyć do lodówki na 24 godziny, potem włożyć do rękawa, piec w 180 stopniach przez około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 04.07.2012 18:54
Uwielbiam
MAŁGORZATA108 01.03.2011 11:18
Prezentuje się świetnie.
kochanyptysiu 01.03.2011 10:00
moj ulubiony
halinka1011 01.03.2011 09:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak