Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada beaty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
mąka 18 dag
cukier drobny 25 dag
cukier wanilinowy 1 op
dżem owocowy 1 sloiczek

Przepis i sposób przygotowania na: rolada beaty

ytcieramy zoltka z cukrami,ubijamy piane z bialek i delikatnie mieszajac dodajemy zoltka i make.wylewamy na wylozona papierem blache.pieczemy na jasnozloty kolor.po upieczeniu ,zdejmujemy z papieru i przekladamy na sciereczke i razem zwijamy.gdy przestygnie rozwijamy i smarujemy dowolnym dzemem,zwijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak