klopsiki w sosie koperkowym

klopsiki w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    70 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    5 dag
  • pokrojony koper

    2-3 łyżki
  • śmietana

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. Mięso, cebulę, czosnek,wyciśniętą bułkę zmielić w maszynce. Dodać jajko, sól, pieprz. Wyrobić masę mięsną i uformować klopsiki. Obtoczyć w mące i podsmażyć ze wszystkich stron na wolnym ogniu. Włożyć do garnka, podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 30min. Klopsy wyjąć, sos zagęścić mąką i śmietaną dodać koperek i doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

11.06.2011 07:05
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat