Duszone warzywka do obiadu

Duszone warzywka do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • fasolka szparagowa

    200 gr
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • cubrica czerwona

    szczypta
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • woda

    0,5 szkl
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać olej dodac posiekany czosnek, chwilkę podsmażyć, dodać marchewkę pokrojoną w słupki i fasolkę szparagową oraz pokrojone łodygi selera. podsmażyc chwilkę i podlać wodą. Dodać przyprawy i przykryć pokrywką. Dusić na wolnym ogniu ok 20 min. Podawać jako jarzynkę do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat