Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 szt
jajko 2 sztuk
przyprawa gyros 1 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżi
mąka 5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w panierce

pierś umyć pod bieżącą wodą pokroić na paseczki, do miseczki wbić jajko i dodać trochę przyprawy do gyrosa włożyć pierś i wstawić do lodówki na godzinę. wyjąć nagrzać patelnie w innej misce dać mąkę i bułkę tartą połączyć ze sobą. gdy patelnia będzie gorąca panierować piersi i smażyć z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak