Omlet z parmezanem

Omlet z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • mleko

    120 ml
  • parmezan starty

    10 dag
  • szczypiorek posiekany

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z mlekiem, parmezanem, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie ostrożnie dodać masę żółtkową. Rozgrzać olej i masło na dużej patelni i smażyć omlet po obu stronach, dopóki nie przyrumieni się na złocistobrązowo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat