Pierogo ruskie

Pierogo ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • ziemniaki ugotowane

    0,5
  • ser biały

    0,5
  • jajka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować farsz: ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, rozgnieść tłuczkiem.
Dodać ser i całość rozgnieść.Cebulę obrać i zrumienić w odrobinie tłuszczu.
Podsmażoną cebulę dodać do masy ziemniaczano-serowej, wymieszać, dodać przyprawy, wymieszać.Przygotować ciasto: do miski wsypać mąkę, sól, dodawać wode wyrabiając ciasto. Ugnieść dokładnie, cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką lub kubkiem (będą większe), nakładać farsz i zaklejać.
Wrzucać do wrzątku, po tym jak wypłyną gotować kilka minut.
Podawać z podsmażoną cebulką, posypane pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

25.09.2011 00:48
uwielbiam ruskie

iwona332

23.09.2010 23:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat