Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0.5 kg
marchewka 3
ziele angielskie 6
żur 0.5 l
woda 2 l
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 4
groszek zielony 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z warzywami

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy opłukane żeberka, kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy 15 minut. Następnie obieramy marchewkę i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Gotujemy do czasu aż mięso i marchewka będzie miękka. potem dodajemy groszek i zalewamy żurem. Chwilkę jeszcze gotujemy. Jajka gotujemy na twardo- około 8-10minut, Obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do żurku. Na koniec całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 10.01.2013 21:53
pycha żurek
ALAGOR 25.11.2012 10:20
pyszny
Janek 28.08.2012 10:23
smakowity:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak