żurek wiejski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona słonina

    2 plastry
  • biała kiełbasa

    1
  • cebula biała

  • kiełbasa polska

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • Sól, pieprz, majeranek

  • żurek

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grzyby namoczyć,następnie ugotować w 1/2 l wody,wyjąć i pokroić.słoninę wytopić.dodać pokrojoną w kostkę białą kiełbasę i cebule,podsmażyć.żurek rozprowadzić w 1/2 l wody i dodać do wywaru grzybowego.do zupy dodać zawartość patelni i kiełbasę polską,pokrojoną w plasterki.doprawić solą,pieprzem i majerankiem.dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia21 04.03.2012 11:06
mmm
Emilia21 04.03.2012 11:06
mmm
Emilia21 04.03.2012 11:06
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat