Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na wędzonce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 300 g
kiełbasa biała 2 sztuki
żurek 1/2 butelki
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat szczypta
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 3-4 sztuki
ziemniaki ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na wędzonce

Żeberka kiełbasę włożyć do dużego garnka i zalać wodą.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Obficie solimy. Gotujemy ok. 30 minut na średnim ogniu.
Po tym czasie wlewamy żurek z butelki, mieszamy.
Po zagotowaniu ściągamy z ognia.
Podajemy z tłuczonymi ziemniakami i jajkiem ( dla każdego po jednym).
Posypać majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.11.2016 10:40
konkretna zupa,lubię takie
Madzai 29.11.2016 09:36
Z pewnością bardzo smaczna!
Renataj 28.11.2016 23:08
Apetyczna pożywna zupa:)
Motorek 28.11.2016 21:06
moja ulubiona zupka
IZABELA29 28.11.2016 21:05
Wow pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak