Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Rosół drobiowy z włoszczyzną
1,5 l -
groch
300 g namoczonego łuskanego -
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka -
Ziele angielskie całe Prymat
kilka ziaren -
boczek wędzony
100 g -
cebula
2 szt. -
ząbki czosnku
3 sztuki -
suszone pomidory
5-6 sztuk -
seler naciowy
1 sztuka -
marchew
1 sztuka -
kiełbasa
100 g -
ziemniaki
300 g -
Pieprz czarny Prymat w młynku
szczypta -
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta -
Majeranek suszony Prymat
szczypta -
olej rzepakowy
łyżka
Przepis i sposób przygotowania Mój przepis na…: Wiejska grochówka z wędzonym boczkiem i kiełbasą, odc. 3
Kroki postępowania


Z boczku odcinamy skórę i wrzucamy do gotującego się rosołu. Pozostałą część boczku kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Chwilę smażymy. Następnie do boczku dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i czosnek.



Komentarze (0)