Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na kwaśnym mleku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwaśne mleko 1/2 litra
mąka 2 łyżki
cebula 1 szt
majeranek
pieprz
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na kwaśnym mleku

Zagotować 2 litry wody,dodać ziele, liście i czosnek, gotować około 20 min.Kwaśne mleko rozmieszać dokładnie z mąką i wlać do gotującej się wody, chwilkę gotować. Boczek lub słoninkę przesmażyć na złoto wraz z cebulą i dodać do gotującej się zupy. Całość doprawić do smaku przyprawami.Podawać z ziemniakami z wody lub kroszonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 18.01.2014 18:12
Bardzo dobry
Krystyna32 08.01.2014 08:04
lubię żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak