Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek 1 butelka
kiełbasa biała 2 sztuki
frankfuterki 3 sztuki
jajko 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulki
ziemniaki 6 sztuk

Porada

Jeśli lubicie można dodać czosnek dla wzmocnienia aromatu ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Białą kiełbaskę, frankfurterki, liść laurowi i ziele angielskie wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy na wolnym ogniu ok 30 minut.

Ziemniaki obieramy i gotujemy osobno, do miękkości. Gnieciemy na puree.

Z wywaru wyciągamy listki i kulki, wlewamy żurek z butelki, gotujemy 5 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dodajemy do żurku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.12.2015 20:25
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak