Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek 1 butelka
kiełbasa biała 2-3 sztuki
marchewka 2-3 sztuki
pietruszka 1 sztuki
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
ziemniaki 4-5 sztuk
pieczarki 5-6 sztuk
cebula 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 1 opakowanie
przyprawa do potraw Kucharek 10-15 gram
jajko 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć, obrać.
Krok 1 - Żurek foto
2
Cebule zeszklić. Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć.
3
Ziemniaki pokroić w kratkę.
Krok 3 - Żurek foto
4
Ugotowane warzywa pokroić w kratkę. Zeszkloną cebulkę, podsmażone pieczarki dodać do wywaru warzywnego. Białą kiełbasę pokroić na talarki. Wszytki składniki gotować jeszcze ok.30 minut. Następnie wlać żur, ciągle mieszając, aby nie przypalić. Doprawić pieprzem, Kucharkiem oraz wsypać majeranek.
Krok 4 - Żurek foto
5
Podawać z jajkiem. Smacznego
Krok 5 - Żurek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.05.2014 23:07
bardzo lubię tą zupę
agnieszka131919 02.05.2014 22:13
pyszności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak